Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Samuelsson passar på att vila

Äldst i laget och Mattias Samuelsson kan nog också vara den som vilar mest. När han nu gör sitt femte VM och har bra koll på allt runtomkring en VM-samling.

Mattias Samuelsson är äldst VM-truppen och kommer i Riga göra sitt femte VM. 93 landskamper har det blivit och backen sitter inne på stor rutin både på och utanför plan. Samuelsson vet vad det handlar om under innan och under ett VM.

– På lägret är det mycket detaljer som slipas. Boxplay, 5 mot 6, uppspel, powerplay och att spela ihop femmorna. Vi går igenom det vi ska träna på innan träningen och får färdiga produkter av tränarna att använda. Sen får vi om vi hittar egna smarta lösningar i det förbättra. Men i grunden är det tränarna som ritar upp uppspel och liknande.

Hur är stämningen i truppen? 
– Stämningen är god. Det är klart att vi påverkas av skadorna men ersättare som kommer in är bra och vi har spelat länge tillsammans vilket gör att vi har kul tillsammans.

När ni inte tränar. Vad gör ni då? 
– Det blir att vi vilar. Det går ju värdigt fort när vi tränare, det är högre tempo än en SSL-fajt eller träningarna med Storvreta så återhämtning blir viktigt. Man vilar, dricker mycket vatten och ligga på hotellrummet. Det kan man ju aldrig göra annars så man passar på nu.

Inget kortspel eller playstation? 
– Tidigare så har folk slitit med sig playstation och sånt men idag har alla allt i sina telefoner så det blir att man hänger på rummet. Lite kort kan det bli men jag är aldrig med på sånt. Jag tycker inte om kortspel och mår ganska av att veta det. Då kan jag ligga och återhämta mig istället.

Blir det någon utflykt eller liknande? 
– Det ska det ju bli. Men jag tar rygg på de andra där. Jag har dålig koll på vad som händer. Vi får alltid en schema men jag hänger på. Jag tar ett ganska stort ansvar med sånt i Storvreta så jag hänger mest på de andra och ser vad som händer här. Det är skönt att bara kunna hänga på.

Du som varit med länge. Är det alltid några som är först uppe till frukosten eller sitter uppe sent? 
– Det är nog vi med familj som är morgonpiggast. Jag, Ralle (Rasmus Sundstedt), Kim och Holmgren. Nattugglor är nog vi också får jag säga. Vi är vana med att vara uppe på nätterna och inte sova så mycket.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar