Foto: Jonathan Rudman
Herr-VM 2016

Anton Karlssons knä sätter stopp för VM

Två negativa skadebesked för det svenska landslaget under tisdagen. Först meddelades att Alexander Rudd missar VM och senare på kvällen kom även beskedet från Anton Karlsson knäoperation vilket gav svarat att även Karlsson missar VM

– Vad ska jag säga, det känns skit. Finns inte så mycket mer att säga just nu. Jag har en ny broskskada i knäet, VM är kört säger Anton Karlsson på sms till corren.se

Anton Karlsson spelade inte omgångarna i SSL innan VM-lägret i Visby för att vila sitt skadade knä men redan under den första träningen med klubba och boll för Karlsson sa knät stopp. Nu är operationen gjord och det visade sig alltså vara en broskskada. Det är dock för tidigt att veta hur lång tid Karlsson blir borta från spel.

– Just nu vet jag för lite om skadan för att kunna uttala mig om hur lång tid det tar innan Anton är tillbaka i spel, säger sjukgymnasten Marcus Egelstig. Jag måste prata med läkaren som opererade för att få reda på mer var den här skadan satt. Det påverkar tiden för rehabiliteringen väldigt mycket. Beroende på hur det såg ut kan en sån här skada ta allt från en vecka till ett och ett halvt år att komma tillbaka. Det jag kan säga i det här fallet är att det i alla fall inte kommer ta så lång tid som ett och halvt år.

Anton Karlsson skada innebär att VM-truppen nu består av 19 spelare och en ersättare ska kallas in. Hetaste alternativet enligt uppgifter till ibnytt.se är backen Kasper Hedlund. Vem det blir lär meddelas under onsdagen då första matchen redan är på lördag mot Lettland.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar