Foto: IFF
Herr-VM 2016

Tjeckien avgjorde i den första perioden

Ny seger för Tjeckien och ny förlust för Lettland i Sveriges grupp B. En match som avgjordes i den första perioden. - Det var en riktigt bra start av oss, säger Matej Jendrisak.

Det lettiska publiken slöt upp även till matchen mot Tjeckien och här hade hemmanationen chans att skrälla. En chans som levde i dryga fyra minuter innan Tjeckien fick maximal utdelning och var det klart bättre laget första 20. Ledning 6-1 för Tjeckien vilket var för mycket för att Lettland skulle ha en chans att komma ikapp.

– Det var en riktigt bra start av oss. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Vi börjar med första perioden och gör det riktigt bra första minuterna. Det sätter standarden för hela matchen och efter det kör vi på. Visst i den andra och tredje perioden finns det kontringschanser för de men vi var starkare. Det är viktigt för att vi spela hela matchen under kontroll, säger Matej Jendrisak till ibnytt.se

Tränare Radim Cepek var även han nöjd med matchen och vinsten.

– Vi är nöjda med med resultatet då det här var en match om andraplatsen i gruppen. Vi spelade som vi ville och det var en riktigt bra match. Det blir en speciell match när atmosfären i arenan är perfekt, säger Cepek.

Det lettiska publiken som inte riktigt var lika många som mot Sverige bjöd återigen upp hög ljudvolym vilket också hyllades av Jendrisak.

– Jag kan känna att det är första gången jag spelade mot hemmanationen VM och alla vet att publiken i Lettland är härligt. Det startade lite tystare men jag skulle vilja rikta ett stort tack till publiken. Det var riktigt härligt att spela i den här atmosfären.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar