Foto: IFF
Herr-VM 2016

”Det kan bli förändringar”

Jonas Svahn har ersatt Alexander Rudd i den svenska andrafemman. Ikväll väntar Norge och Svahn har laddat upp med NHL på rummet tillsammans med Johan Rehn.

Jonas Svahn gör sitt andra VM och tagit plats som center i den svenska andrafemman.

VM är igång. Hur kändes det mot Lettland? 
– Det känns skönt att vara igång. Man kände att man verkligen ville spela den första matchen för att komma igång. Det var ju ett tag sedan vi spelade match och tagit det lugnt i veckan nu innan. Det blev ju högt tempot och vi spelade attackförsvar vilket nog var en tanke för att få igång oss direkt i turneringen. Vi i vår femma spelade lite för mycket på chans med krosspassningar som inte gick hem. Vi borde väl gjort några fler mål också men känslan är god hos oss.

Ikväll väntar Norge. Vad har ni fått för direktiv inför den matchen? 
– Inga än så länge. Vi får se lite vilken uppställning som blir hos oss. Det kan bli förändringar. Men det vi vet om Norge är att de genomgår en generationsväxling just nu och jag har ju koll på Torp som jag spelat med. Han har fina handleder och är en avslutare. Att Kronberg inte är med är ett stort avbräck. Han är ju väldigt viktigt för Norge och sen så får vi se hur mycket de offrar sig eller om de sparar sig lite till matchen mot Lettland.

När det inte är match. Hur spenderar du din tid? 
– Vi har ett TV-spel med oss i vårt rum. Jag bor med Rehn så det blir en del matcher. Jag är bäst och har vunnit alla matcher än så länge. Det är bara vi två som spelar och jag vet inte om vi vågar möta de andra.

Alexander Rudd spelade på din postion innan hans hjärnskakning. Vad har du fått för roll när du kommit in istället och hur vill ni spela i er femma? 
– Jag ska framförallt ha kraft i mina löpningar och skapa ytor till de andra. För mig handlar det om att spela enkelt i första hand och jag kanske borde gå på fler avslut egentligen. Det har jag dock aldrig gjort och med Galante på kanten som är en bättre avslutare är det bättre att lägga ut bollen där. Som helhet ska vi skapa längre anfall med kraft. Vi har ju väldigt offensiva och rörliga backar så det blir mycket totalinnebandy. I vår femma har vi inga jättekrav på att vi måste köra uppspel på ett visst sätt utan vi kan rulla runt och välja det som passar bäst när det dyker upp.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar