Foto: IFF
Herr-VM 2016

Läktarcoach Brolin om Norge

Det är dags för Sveriges andra gruppspelsmatch i VM och som motståndare står Norge. Ett Norge med flera spelare med svenskanknytning. Läktarcoach Jonatan Brolin ger dig en kort analys av Norge.

Ikväll måndag väntar Norge för det svenska landslaget. Ett Norge som förlorade den första gruppspelsmatchen mot Tjeckien med 8-4 har flera spelare som spelar eller har spelat i Sverige. Landslagets läktarcoach Jonatan Brolin har scoutat Norge och hans analys är följande.

– Norge har gått lite fram och tillbaka de senaste åren. De fick storstryk mot Lettland inför VM (8-1) men samtidigt finns det ju spetsspelare. Framförallt så är det ett bättre fysiskt lag än tidigare. Det kommer ofta fram unga spelare i Norge som är spännande som skulle behöva komma över till Sverige för att utvecklas vidare, säger Brolin till ibnytt.se

Styrkor
– Det är ett hårt jobbande Norge. Jag kan tänka mig att vi kommer få se ett disciplinerat försvarsspel med hårt jobb som ska vara väldigt strukturerade. Det vill vara svåra att spela mot.

Svagheter
– Först så är det den inhemska ligan som måste få ännu bättre kvalitet för att även landslaget ska växa. Det är bara Gidske och Kronberg som håller internationell högstanivå. De skulle behöva en högre tuffhet för att utvecklas vidare. Tittar man hur de spelar så har de en grundläggande koll där den stora skillnaden är hur man blir utmanad i situationerna. Mot oss blir man utmanad på internationell toppnivå vilket skiljer sig mycket mot den inhemska ligan. Mot Lettland inför VM så tappade de dessutom mycket dueller.

Spelare att hålla extra koll på
Ketil Kronberg – Kronberg är den som är längst fram i dagsläget. Framförallt är det hans ledaregenskaper och noggrannhet att slutföra det man kommit överens om. Han är ju dessutom väldigt lojal i sitt arbete. (Kronberg spelar in mot Sverige då han är hemma och väntar barn)

Daniel Gidske – Mullsjös back som likt Kronberg är den som håller SSL-klass. Bra back både offensivt och defensivt. Viktig för Norge.

Ole Martin Jansson – Visade redan på VM i Göteborg att det finns god kvalitet och potential. Där är ett klart hot.

I det Norska laget finns även Örebro Innebandys Markus Lindgjerdet och assisterande tränare Bruno Lundberg, till vardags tränare för Tyresö Trollbäcken.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar