Foto: IFF
Herr-VM 2016

”Vi kan ta med oss resultattavlan”

Henrik Stenberg blev sent inkallad till landslaget och vilade den första matchen mot Lettland. Mot Norge startade Stenberg i andrafemman som precis som hela Sverige kom igång i den tredje perioden.

Henrik Stenberg gjorde sin första match i VM. En match där Sverige inte riktigt kom upp i nivå de två första perioder.

– Slutar 8-2 till slut, så ja, vi kan väl ta med oss resultattavlan, det kan väl räcka. Det fanns säkert en viss frustration efter den andra perioden även om det är olika från folk till folk. För både mig och Enström var det ju första matchen och vi fokuserade tillsammans på att försöka hjälpa varandra att komma in det. Jag tycker vi hittar det ju längre matchen gick och det är såklart att vi hade velat ha bättre spel och matchen vi hade. Det tar någon period att komma in i en turnering men sista perioden tycker jag vi gör en riktigt bra match.

Var det Norge som gjorde det bra de två första? 
– Nja det kan jag inte säga att de gjorde egentligen. Det var vi som inte riktigt hade flyt och stämmet. Klassisk SSL match när man möter ett sämre lag och sen så lägger man till en växel i den sista perioden.

Första matchen på ett tag för dig. Hur kändes det? 
– Jätteskönt, kände mig piggare och piggare ju längre matchen gick. Första fem bytena var jobbiga och det var pingislunga direkt. Det är ju nästan 3 veckor sen vi spelade match och det har inte varit några riktiga träningar. Nu är jag piggare än jag var innan matchen började.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar