Foto: IFF
Herr-VM 2016

VM-debut för Kasper Hedlund

Kasper Hedlund görs sitt första VM och fick debutera i 8-2 segern mot Norge - Ja det är klart, det är jättespeciellt på det sättet. Riktigt kul att spela, säger Hedlund.

VM-debut för Kasper Hedlund. En debut han drömt om länge.

– Ja det är klart, det är jättespeciellt på det sättet. Riktigt kul att spela. Även om det var debut så tacklar man det som vilken landslagsmatch som helst. Det är väl framförallt alltid runtomkring som en del av arrangemanget som är annorlunda. Det är mycket större apparat. Men annars själva landskampen var inget märkvärdig i sig utan jag försökte tänka på vad jag skulle göra, säger Hedlund till ibnytt.se

Två sämre perioder. Hur kände ni då? 

– Det var tungt såklart. Det kändes som att vi stod och stampade och framförallt så kanske det smög in en liten stress men samtidigt så visste vi att kommer vi bara upp i nivå så kommer vi vinna den här matchen så vi var ganska lugna.

Om ni var ganska lugna. Vad snackade ni då om inför tredje? 

– Det var väl just att snacka om att inte tappa lugnet och börja stressa upp sig. Att inte säga att vi ska göra tre mål i tre raka byten utan att hålla lugnet och fortsätta göra det vi är bra på. Samtidigt ville vi komma upp i nivå både i arbetsinsatsen och spelmässigt.

Din egen insats i debuten? 

– Skapligt, helt ok, kan bättre. Jag hade önskat lite vassare, lite bättre passningsspel och något till avslut på mål, lite giftigare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar