Foto: Skärmbild/IFF
Herr-VM 2016

Är det såhär vi ska marknadsföra sporten?

Flera av helgens matcher under VM presenterades med lättklädda kvinnor innan, under och vid prisceremonin efter matchen. Något flera reagerade på, både på plats och hemma i Sverige. En av de som reagerat starkt är Dalens målvakt Erika Johansson. - Jag ställde mig frågan, är det såhär vi ska marknadsföra sporten?, säger Erika Johansson till ibnytt.se

Det var flera som reagerade på de lättklädda kvinnorna som presenterade VM-matchen mellan Lettland och Sverige vilka även stod med bredvid Internationella Innebandyförbundets (IFF) ordförande Tomas Eriksson och poserade vid fotografering efter matchen. En av de som reagerade starkt var landslagsmeriterade Dalenmålvakten Erika Johansson som skrivit två blogginlägg.

– Jag reagerade på att hon var lättklädd och att hon hade extremt kort kjol. Det kändes väldigt konstigt och när de skulle fota efter matchen så skulle tjejerna stå där och posera. Jag kan inte förstå vad det har med innebandyn att göra. Där stod det män uppklädda i kavaj och kvinnorna var nedklädda i kort kjol och linne. Varför kunde inte kvinnorna haft finare kläder på sig också? Varför gör vi såhär?, frågar sig Johansson.

De lättklädda dansarna som förutom att vara med likt ovan förklarat vid prisceremonin uppträdde även innan matcherna och i pauserna.

– Jag tycker det känns att när de gör såhär så vill de sända ut signalen att här finns det snygga och lättklädda tjejer. Det känns som att det är det som de vill marknadsföra istället för att marknadsföra sporten. Här finns det tjejer, kom och kolla.

Erika Johansson har också ett bra resonemang på sin blogg för dig som vill läsa mer utförligt.
”Jag har alltid tyckt att sporten innebandy har varit väldigt duktiga på det här med att inte objektifiera kvinnor, men nu börjar jag undra. Är detta lämpligt under ett evenemang som VM?”

 

IFF har svarat på kriteken och menar att underhållningen var för den lettiska publiken. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar