Foto: IFF
Herr-VM 2016

Enström störs av fotskadan

En period mot Lettland och igår mot Norge spelade Rasmus Enström hela matchen. Enström känner dock av fotskadan fortfarande. - Foten är som den är. Det är bara att försöka jobba bort smärtan på något sätt, säger Enström till ibnytt.se.

Fotskadad under Euro Floorbal Tour  gjorde att Rasmus Enströms medverkan i VM var osäker. Men han är på plats och igår med Norge spelade han 60 minuter. Dock inte utan att han känner av skadan.

– Det kändes bra att få 60 minuter men foten är väl som den är. Det är bara att försöka få bort smärtan på något sätt och komma upp i matchtempo. Det är inte optimalt men ledningen har en plan och jag kör på och förhoppningsvis blir det bättre, säger Enström.

Hur kändes matchen mot Norge? 
– Till och från under den matchen. Det var lite som för hela laget upp och ner. Tredje perioden tycker jag att vi höjer oss och visar hur vi ska spela. Den första och den andra kan vi slänga i papperskorgen. Att vi inte kom upp i tempo kan ha att göra med att alla visste att vi var favoriter och kunde knappt sätta en passning i början.

Idag väntar gruppfinal Tjeckien som ni mött flera gånger. Vad tror du om matchen? 
– Det är vi som är de bästa i gruppen och vi måste höja upp bitarna om vi ska vinna. Alla vet att det är ett bra lag som gillar fysisk spel och snabba kontringar. Det gäller att vi är noggranna för annars kommer vi bli straffade bakåt.

Som du är inne på så Tjeckien ett fysiskt spelande lag. Hur passar det dig som till storleken inte har samma fysik? 
– Jag måste ha snabba fötter och brukar kunna vara bra på att läsa av situationerna snabbare än motståndarna. Sen går det sådär när jag inte är uppe i matchtempo som nu och inte är hundra i foten.

Vad ska ni göra för att vinna?
– Snabba fötter och ett snabbare bolltempo är nyckeln. De händer inte Tjeckien med oss. Jämför mot Norge så måste vi ha lite mer go och energi i laget. Vi ser lite gruppspelet som träningar inför slutspelet där vi kan känna på arenan, golvet och spela ihop formationer. Det gäller att vi hittar nivån mellan att träna in saker och att utföra vårt spel. Men vi höjde oss i tredje mot Norge så det spelet ska vi spela från start.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar