Foto: IFF
Herr-VM 2016

Läktarcoach Brolin om Tjeckien

Gruppfinal Sverige mot Tjeckien. Läktarcoach Jonatan Brolin ger en kort analys av Tjeckien.

Segrar för Sverige i de två inledande gruppspelsmatcherna mot Norge och Lettland. Detsamma för Tjeckien och kl 15:30 väntar gruppfinal. Landslagets Jonathan Brolin ger sin bild av Tjeckien.

– Vi vet att Tjeckien kan vara lite ner mellan VM men de brukar alltid kunna utmana när det är dags. Det som kommer bli avgörande för de är hur väl de lyckas samla gruppen, säger Brolin till ibnytt.se

Styrkor
– Tjeckien är ju världsklass på kontringsspel. De sitter i ryggmärgen hos de och de är otroligt snabba framåt. De spelar okonventionell på ett sätt som inte riktigt finns i svensk innebandy. De kan så många lag på det sättet. Det finns ju även flera skickliga spelare som kan slå sin spelar i matchen i matchen.

Svagheter 
– För att komma vidare så behöver Tjeckien jobba på att strukturera sig ytterligare. Hitta en kontinuitet i sitt spel och inte bara chans vilket också är en svaghet hos de.

Spelare att hålla extra koll på
Matej Jendrisak – Jendrisak är väldigt bra. Det är en världsklasspelare på flera sätt. En kraftfull spelare som väldigt duktig i närkampsspelet och kan kväva stora ytor av motståndarna.

Det är många spelare i Tjeckien som är bra på olika sätt. Jiry Curney är en bra avslutare. SSL spelarna Tomasik, Ondrusek, Tokos har alla sina kvaliteter som vi måste se upp med.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar