Foto: IFF
Herr-VM 2016

Slutspelet viktigare än matchen mot Sverige

Gruppfinal Sverige-Tjeckien. Tjeckien har dock redan ställt in siktet på slutspel. - För oss är slutspelet viktigare än matchen mot Sverige, sa Radim Capek på presskonferensen efter matchen mot Lettland.

11-3 seger till Sverige slutade den senaste matcher mellan Sverige och Tjeckien under EFT. Nu väntar gruppfinal i grupp B om vilka som får en något enklare väg i slutspelet. Ett slutspel som Tjeckien redan fokuserar på.

– Situationen i gruppen är svår och vinsten mot Lettland var viktigt för oss. Det var matchen om vem som skulle komma på andra plats i gruppen. Nu är det en svår match kvar i gruppen mot Sverige men för oss är slutspelet viktigare än matchen mot Sverige, sa tränare Radim Cepek på presskonferensen efter matchen mot Lettland.

Linköpingspelaren Matej Jendrisak är även han inne på att matchen mot Sverige blir svår.

– Innan turneringen och vi kommer vara underdogs. För oss är det bra position och vi kan fokusera bara på vårt eget spel och vi har ingen press att vinna några medaljer. Sverige måste vara laget som leder matchen, säger Jendrisak.

Vad måste fungera hos er för att vinna mot Sverige? 

– Det handlar alltid om närkamperna på planen. Vi ska vinna närkamper men Sverige är skickliga med boll. Vi måste och tro på oss själva och våra kvalitéer. Vi kan inte tänka att det är Sverige vi möter utan tänka att det är som vilket landslag som helt. Vi måste lära oss från våra misstag frånse senaste 2 åren när vi alltid har förlorat. Vårt försvarsspel blir viktigt för att ha chans att vinna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar