Foto: IFF
Herr-VM 2016

”Vi har inte tagit ut oss helt än”

Nya 60 minuter för Rasmus Enström som idag var tillbaka i andrafemman med Galante Carlström och Jonas Svahn. - Jag behöver matcher inför slutspelet, säger Enström till ibnytt.se

Rasmus Enström har problem med sin fot och inför dagens match mot Tjeckien så medgav han att det gör ont och att han störs av fotskadan. Känslan efter 60 minuter mot Tjeckien var ungefär densamma.

– Det är inte optimalt men samtidigt, jag behöver ju matcher inför slutspelet så det är bara att köra. Man börjar bli van med foten som den är och det är bara att acceptera. Jag kan inte röra mig som jag vill och det syns säkert. Förhoppningsvis kan vi hitta på något och vila upp den inför slutspelet. Men idag var bästa dagen på VM fotmässigt, säger Enström.

Ni vinner mot Tjeckien med 8-4. Hur summerar du matchen? 
– Jag tycker att vi öppnar bra och har bra fart i spelet vilket gör att vi får ett par fina mål på det. Sen får de ett par billiga utvisningar och det sabbar vår matchbild lite tycker jag. Men vi stänger till bra i boxplay och stänger sen matchen och vinner kontrollerat han att vara oroliga.

Gruppspelet färdigt. Vad tar ni med er till slutspelet?
– Vinna är alltid skönt och sen att vi gör det helt okej är också bra. Vi har inte tagit ut oss helt än utan det kommer i de viktigare matcherna.

Viktigare matcher som väntar på torsdag då Sverige möter vinnaren i kvartsfinalen mellan USA och Tyskland.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar