Foto: IFF
Herr-VM 2016

”Vi kan inte släppa så enkla mål”

4-1 till Sverige efter den första perioden och flera av målen som gjordes på Tomas Kafka kändes tämligen enkla. Något Milan Tomasik håller med om. - Vi kan inte släppa så enkla mål mot Sverige, säger Tomasik till ibnytt.se

Sverige visade klass direkt mot Tjeckien när Alexander Galante Carlström gjorde 1-0 tidigt på ett friläge och därefter 2-0 i boxplay av Johan Samuelsson. En start som var tvärtemot det Tjeckien hade önskat sig.

– Ska vi vinna mot Sverige så kan vi inte släppa in så enkla mål. Det går inte om vi ska ha någon chans, säger Milan Tomasik.

Vad tycker du om matchen i sin helhet?

– Sverige var bättre helt klart. De gjorde fler mål och spelade jättesmart. Vi väntade oss att det skulle bli en jämn match då båda vunnit sina två första matcher. Samtidigt var båda klara för kvartsfinal och vem vann spelar mindre roll för motståndet så båda lagen ville nog spara sig lite idag. Men Sverige var smartare idag.

Vad hade ni för gameplan? 

– Vi ville ut och ha roligt. Vi hade redan vunnit två matcher och säkrat platsen i kvartsfinal. Vi försökte givetvis vinna men det är väldigt svårt när man möter Sverige. Det var länge sen vi vann mot Sverige. Planen var att spela med tålamod med boll och skapa mycket chanser framåt. Vi skulle inte vara passiva med bollen och inte ge Sverige tillfälle att spela för mycket med boll.

Vad tar ni med er för känsla till slutspelet? 

– Vi har en bra känsla. Vi kom tillbaka in i matchen och 8-4 är ett okej resultat mot Sverige. Vi är ganska nöjda med det mesta och gör 2,5 bra match i gruppspelet så vi är nöjda.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar