Foto: Skärmbild/IFF
Herr-VM 2016

Svenska Innebandyförbundet agerar

Som ibnytt.se har rapporterat om tidigare har reaktionerna mot delar av evenemanget kring VM kritiserats och IFF har bemött kritiken. Till Västerbottens-Kuriren säger nu Thomas Engholm förbundsordförande i Svenska Innebandyförbundet att man redan agerat. - Vi har framfört (till arrangörerna) både skriftlig och muntligt att vi inte tycker att det här hör hemma i de här sammanhangen.

Kritiken mot delar av VM-arrengemanget har kommit från flera håll vilket ibnytt.se tidigare rapporterat om. Framförallt handlar det om de lättklädda kvinnor som deltagit vid prisceremoni. Internationell Innebandyförbundet IFF uttalade sig under tisdagen till ibnytt.se.

– Som vi vi förstår det, är detta en problematisk fråga i Sverige, som väcker stora känslor, vilket vi har stor respekt för. Sedan finns det olika kulturella betingelser i olika länder på vad som är ok eller inte. Efter vad vi förstår är detta helt okej i Lettland och dessa grupper har deltagit i ett antal event här, säger John Liljelund generalsekreterare för IFF i ett mail till ibnytt.se 

IFF lägger även över ansvaret på den lokala arrangören.
– Det är LOC* som är ansvarig för utförande av VM och därmed också för valet av alla uppträdare. Så vi har inte deltagit i valet av någon som upträder under VM. Vi var inte medvetna om klädvalen på uppträdarna, eftersom dessa grupper uppträder på ett antal evenemang i Lettland, säger Liljelund i samma mail.

Västerbottens-Kuriren har pratat med  Svenska Innebandyförbundets förbundsordförande Thomas Engholm som meddelar att Svenska innebandyförbundets redan agerat i frågan. 

– Vi har framfört (till arrangörerna) både skriftligt och muntligt att vi inte tycker att det här hör hemma i de här sammanhangen. Svenska förbundet står för något helt annat, säger Thomas Engholm.

Förutom inlämnad protest har Svenska Innebandyförbundet även varit i kontakt med Tomas Eriksson, president vid Internationella Innebandyförbudet.

– Vi har också haft ett telefonsamtal med det internationella innebandyförbundets. Tomas Eriksson (president vid Internationella Innebandyförbundet) beklagade det som inträffat, säger Engholm.

 

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar