Herr-VM 2016

Tyskland vidare till kvartsfinal mot Sverige

Med mål i den sista sekunden tog sig Tyskland vidare till kvartsfinal mot Sverige. Stor hjälte blev Ramon Ibold. - Jag hade inte så mycket chans så jag testade att skjuta, säger Ibold till ibnytt.se

Åttondelsfinal mellan Tyskland mot USA där vinnaren möter Sverige i kvarstfinal. Vilken fartfylld åttondelsfinal det blev dessutom då det blev jämnt, fartfylld innebandy med ett avgörande 59:59 till fördel Tyskland.

Tyskarna ledde med 2-1 efter den första perioden och efter 40 spelade minuter var det fortfarande uddamålsledning, då med 3-2. USA stod emot bra och matchen var spelmässigt jämn. I den tredje perioden trampade Tyskland ifrån till 5-2 innan det återigen skulle bli jämnt. En på många sätt fantastiskt upphämtning av USA till 5-5 och mycket talade för förlängning. Men Ramon Ibold skulle se till att det blev tysk seger under ordinarie tid då han 59:59 med en backhandknack från obefintlig vinkel gör 6-5 och Tyskland går vidare till kvartsfinal mot Sverige.

– Jag hade inte så mycket chans så jag testade att skjuta. Jag blev otroligt glad. Framförallt eftersom matchen blev så annorlunda än vad vi trodde från början. Det blev en tuffare match så det var en lättnad när jag såg bollen gå in, säger Ramon Ibold.

Vad hade du förväntat dig av matchen? 
– Vi hade vår taktik och visste att USA skulle bli en stark motståndare men om vi spelade normalt så skulle vi vinna. Tyvärr kom vi inte upp i den nivån som vi vill spela och gjorde det svårt för oss själva.

Tysklands tränare Amos Coppe var självklart glad över det sena segermålet.

– Någon där uppe titta på matchen och ville att vi skulle vinna. Spelarna var lite nervösa innan och vi visste eftersom USA har många spelare att det kunde bli en svårt match, säger Coppe.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar