Foto: IFF
Herr-VM 2016

Nu börjar slutspelet för Samuelssons Sverige

Gruppspelet färdigspelat och nu väntar slutspel för Sverige. Lagkapten Johan Samuelsson summerar de tre första matcherna. - Det är 6 poäng och vi har väl några växlar kvar, säger Samuelsson till ibnytt.se

Segrar med 7-2 mot Lettland i öppningsmatchen, 8-2 mot Norge och sedan 8-4 mot Tjeckien i gruppfinalen innebär att Sverige gick direkt till kvartsfinal.

– Jag tycker att starten mot Tjeckien är bra och sett till hela gruppspelet så har vi en godkänd insats. Samtidigt är det skönt att det finns några växlar kvar. Vi vinner alla matchen och mot Tjeckien som är det tuffaste motståndet har vi 7-2 innan vi får spela 3 mot 5 då det blir lite darrigt. Men det känns som vi kontrollerar den matchen även om Joel bjuder på en indianare när det är 7-4.

Vad för känsla har ni i laget efter gruppspelet? 
– Spelmässigt så har det stegrats upp match för match och det var samma i Göteborg också. Det är skönt att få en tuffare match redan i gruppspelet så att det inte kommer direkt i semifinalen. Lettland var tufft på sitt sätt och Norge var tuffare än vad det behövde bli, därför var det skönt att kunna steppa upp mot Tjeckien.

Enklare motstånd i form av Tyskland i kvartsfinal vad tror du om den matchen? 
– Vi har ju mött Tyskland de senaste 3 VM och det blir nog likt matchen mot Norge. Vi kommer få jobba mycket med boll och det är upp till oss att bestämma vilket tempo vi vill ha i matchen.

Finns det någon tanke på att spara sig till semifinal?
– Inte för oss, snarare tvärtom. Det är skönt att komma in i turneringen i högt tempo och ska man spara sig i ett gruppspel så kan det vara svårare att slå på alla knappar i ett slutspel om man ligger för långt efter. Då är det bättre att växla upp steg för steg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar