Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Förbundskapten Vaara känns lugn inför helgen

Gruppspelet avklarat och även den enklare kvartsfinalen mot Tyskland. Nu väntar tuffare motstånd för Sverige och förbundskapten Jan-Erik Vaara känner sig lugn med sitt landslag. - Det kändes bra att vi kom i upp någon form av hygglig nivå, säger Vaara.

Gruppseger för Sverige och en enkel match mot Tyskland mot kvartsfinalen. Trots enbart segrar så har inte spelet stämt alla gånger och i matchen mot Norge såg det stundtals väldigt knackigt ut. Förbundskapten Jan-Erik Vaara är dock inte orolig.

– Det var en positivt match mot Tyskland, i alla fall andra halvan av matchen. Vi kom igång bra på samtliga fronter. Det kändes bra att vi kom i upp någon form av hygglig nivå men det har gått lite för knackigt och studsat lite för mycket för att man ska vara helt nöjd.

Ni har rullat på hela laget. Varför? 

– Delvis för att alla ska vara så fräscha som möjligt till helgen men också har vi haft en del förkylningar så där har vi varit extra noggranna.

Powerplay och boxplay kan bli avgörande under matchen mot Schweiz och Finland. Från ditt perspektiv, hur har det fungerat? 

– I powerplay så tror jag att de som spelar har det lite svårare att få till det mot såna här lag då det dyker andra möjligheter än vad som förväntas. Vi har fått öva lite för lite på powerplay i den här turneringen då vi sällan får utvisningar med oss. Jag tror skärpan finns när det blir match imorgon. Boxplay har sett bra ut. Mot Tjeckien står vi emot bra och att de gör två mål är mer slumpens skörda. Det var ju efter 4 minuter vi släppte in och det är svårt att värja sig helt.

Vad har du fått för svar av laget hittills. Framförallt i den tuffaste matchen mot Tjeckien? 

– Att vi är på banan. Det vi trycker på är kvalitet i anfallsspelet och i förvarsbitarna. Att vi ska göra det lätt för varandra och egentligen manar vi på med samma budskap som tidigare, att vi ska vara distinkta och ha frenesi och vara giriga och det tycker jag finns där när vi vill. När vi bestämmer oss så är vi jättebra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar