Foto: Jonathan Rudman
Herr-VM 2016

Individuell skicklighet avgjorde

Schweiz stod återigen emot bra mot Sverige och Schweiz tränare David Jansson vad nöjd med sitt lag. - Det jag gillar är att vi spelade så som vi ville spela, säger David Jansson.

Det blev svensk seger med 7-2 mot Schweiz som var med länge i matchen. Men efter en bra start i den tredje perioden av Sverige lyckades Schweiz aldrig komma ikapp. Tränare David Jansson var trots förlusten ändå nöjd med hur laget spelade.

– Jag tycker att efter det första powerbreaket till mitten av tredje perioden spelade vi ett fantastiskt spel. Det jag gillar är att vi spelade så som vi ville spela. Vi försökte vara aggressiva i vårt försvarspel och jag tycker vi lyckades. Sverige har det bästa laget på pappret och de har individuellt skickliga spelare som är det som avgör på slutet. Men vi försatte oss i en chans att vinna. På lång sikt så var det här bra men eftersom det vi gör en så bra match så känns det såklart surt att förlora.

Ni är nära igen men inte tillräckligt. Vad saknas?

– Vi måste ha klart att taket är högre för varje inidivid. Vi kan bara göra det vi kan med taktik och förberedelser och hur vi ska spela. Vi måste göra så att vi kan bygga upp en större individuell skicklighet vilket behövs när matchen står och väger som den gör i slutet. Ju fler individuella egenskaper vi kan skaffa oss desto större chans är det att någon lyfter sig och gör två mål för oss. All cred till laget, vi gör det bra.

För Sveriges del så justerades försvarsspelet inför den tredje perioden

– Vi kände att vi inte lyckades med vår högra press och de kom förbi för enkelt. Vi justerade det med försvarsspel och lyckades genom det skapa lägen för oss som vi inte lyckades med tidigare under matchen, säger assisterande tränare Jonatan Brolin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar