Foto: IFF
Herr-VM 2016

Läktarcoach Brolin om Schweiz

Läs vad läktarcoach Jonatan Brolin har att säga om Sveriges semifinalmotståndare Schweiz med start 11:45.

Tvåa i gruppen efter Finland och seger med 7-2 mot Norge i kvartsfinalen är Schwiez väg till semifinalen mot Sverige. Senast lagen möttes var under Euro Floorball Tour där det blev en tuff match som Sverige vann med 7-5. Under VM har Luca Graf visat på bra form och likaså Matthias Hofbauer visar god form. Schweiz förbundskapten är svenske David Jansson och Sveriges Jonatan Brolin läktarcoach säger följande om det Schweiziska landslaget:

– 2012 var ett bra år för de. Sista året för deras starka generation och de höll ju på att slå Finland och därefter så gick luften ur de lite. Men nu känns det som att de är på gång igen. De senaste tävlingsmatcherna har de verkligen utmanat både prestation och resultatmässigt. Spelarna är en bra grupp tillsammans.

Hur spelar Schweiz? 

– De spelar lite rörigt ibland men David har varit väldigt strukturerad och man börjar se i deras spel att hans tankar har börjat implementeras. Sen finns det också tydliga schweiziska inslag som man-man spelet i Alligator Malans femmans som också varit bäst. De spelar lite olika mellan femmorna både offensiv och defensiv.

Vad har de för styrkor?

– De är skickliga i kontringsspelet och spelar rakt mot mål. Man lobbar in i slottet och ska sätta dit den på volley och det är ett klassiskt schweizspel på så sätt. Jag tycker att femman med nr 3 Braillard som varit klart bäst, sen har Luca Graf gjort det riktigt bra och även Manuel Maurer har. Sen kan kan de spela lite chansartat vilket vi kan jobba utifrån.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar