Foto: IFF
Herr-VM 2016

Schweiz är redo för Sverige

Schweiziska forwarden Manuel Engel ser fram att möta Sverige. - Jag tror vi har bevisat att vi kan spela bra mot Sverige och det visade vi under EFT, säger Manuel Engel

Sverige-Schweiz i semifinal och Manuel Engel i Schweiz, till vardags i Växjö Vipers blir att möta ett Sverige som laget mött flera gånger om.

– Det är bra känsla i gruppen. Vi har det en längre tid och jag är ganska nöjd förutom matchen mot Finland nivåmässigt. Annars är vi redo. Jag tror vi har bevisat att vi kan spela bra mot Sverige och det visade vi under EFT. Det kommer bli fysiskt, intensivt och fartfylld innebandy där jag hoppas att vi kan bjuda på bra innebandy för publiken. Vi har en bra känsla, säger Engel till ibnytt.se

David Jansson har pratat om att jobba bort en respekt för Sverige, känns det som att den respekten är borta? 

– Ja absolut. Det är också fler spelare som har spelat i Sverige vilket vi har nytta av. Vi har tappat respekt och vill spela med bra fart och offensiv innebandy. Det kommer bli en bra och spännande match med mycket fart.

För din egen del, hur känns det gör dig?
– Den är en helt okej känsla. Man får inte förvänta sig för mycket. Det handlar om att komma in i det och jag har kommit upp ganska bra i min roll och det kommer bli riktigt bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar