Foto: IFF
Herr-VM 2016

Läktarcoach Brolin om Finland

Läktarcoach Jonatan Brolin ger några sista kommentarer om det finska laget

Som så många gånger förr, Sverige mot Finland i en VM-final. Två länder och lag som mött varandra flera gånger och har bra koll på både spelare och spelsätt.

– Tittar man inhemsk så är det lite mer och annorlunda klubbteknik och spelföring. De försöker jobba lite mer intensivt tekniskt i den inhemska ligan vilket också satt sig lite på landslaget. Finland är i processen att nya profiler håller på att växa fram och vågar ta över ansvar.

Hur känns årets upplaga av Finland? 

– De känns vältränade, de känns som att de har förberett sig och är väldigt fokuserade på Sverige. Det känns som at de håller på med nya försvarsspel även här under VM. Generellt ett vältränade, försöker vara enhetliga och inte ha någon utanför ramarna. De visar också att de funderar på sig själva eftersom de justerar lite. Jag upplever att det finns nya inslag under VM i deras försvarsspel.

– Jag upplever också att ibland är det viktigare för Finland att de är svårare att läsa än ha en trygghet i grundspelet. Att det inte vill visa exakt vilket försvarsspel.

Vilka i Finland har utmärkt sig under VM? 

– Kotilainen som har kommit fram senaste året. Han är ju inte alltid den som spelar mest strukturerat men väldigt farlig och han har hittat rätt med Kukkola och Kailiala. Sen har de ju en väldigt tydlig femma från Classic med Eemeli Salin i spetsen. Känns också som en stark femma som är samspelta eftersom de spelar samma i landslaget och klubblaget.

– Vi måste göra en maxprestation eller nära på för att vinna, avslutar Brolin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar