Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Vi vill styra matchen”

Ikväll kör SSL igång igen efter VM-uppehållet med Linköping mot Växjö. Andra mötet för säsongen lagen emellan och senast vann Linköping. - Det blir nog en liten öppnare match ikväll än senast där vi vill styra matchen, säger Eric Björk.

Efter VM-uppehållet körs SSL Herr igång ikväll då Linköping välkomnar Växjö till Linköpings sporthall och det är andra gången den här säsongen som lagen möts. Senast tog Linköping en för laget viktig seger på bortaplan med 5-2.

– Det var en jätteskön seger. En sjukt bra taktisk genomförd match över 60 minuter där vi fick lite sena återbud och lyckades vinna trots att vi fick kasta om en del. Ikväll är det vi som har hemmaplan och vi har kommit igång lite mer. Jag tror det blir en lite öppnare match ikväll och vi vill styra matchen. Vi är ju fortfarande i ett läge där vi verkligen behöver vinna, säger Eric Björk.

Sena återbud i senaste matchen mot Växjö och förberedelserna inför omgång 16 har inte heller varit optimala.

– Himla tråkigt att ”Kakan”(Anton Karlsson) blir borta så länge. Vi har ju inte haft helt ordinarie trupp heller med flera spelare iväg på landslaget och har fått ändra om en del i femmorna. Kemin i femmorna kanske inte är optimalt men mentalt så är vi redo och det ska bli kul att köra igång igen.

Med tanke på uppehållet. Hur har ni använt tiden? 
– Vi har väl inte gjort så mycket speciellt mer än att vi fokuserat på detaljer och då individuella detaljer. Mycket fart och avslut och sedan extra fys för att vara förberedda för det tuffa matchandet framåt. Vi har också kastat om lite i backparen och spelat ihop oss.

Glädjande för Linköping är att Petter Alm nu är tillbaka i SSL-laget efter sin korsbandsskada. Alm som spelat matcher i division 1 och nu igen är redo för SSL.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar