IBF Falun

Sirius höll undan och vann

Ett hårt kämpande Sirius stängde igen defensiven och höll nollan i knappa 50 minuter. Efter det blev det jämnt och Falun var sånär att komma ikapp. Sirius skräller, vinner med 4-6 och tar tre viktiga poäng i bottenstriden.

Upplagt för innebandyfest i JALAS arena i Falun när föreningen lanserade sitt nya arenakoncept med jumbotron, studioprogram, underhållning och en hejaklack tillbaka som vanligtvis brukar vakna till liv i slutspelet. Tillbaka i Falun även Jonas Adriansson efter sin långvariga korsbandsskada och Adriansson klev direkt in i förstafemman tillsammans med Enström och Galante Carlström.

Sirius taktik var från start och genom hela matchen tydligt. För bortalaget handlade det om att på bästa möjliga sätt försvara sitt eget mål och satsa på kontringar. 2:45 in i den första perioden utvisas Casper Backby och i den efterföljande powerplayet för Sirius gör Carl Kostov-Bredberg 0-1. Ett resultat som står sig hela perioden ut trots att Falun har två powerplay och flera farliga målchanser. Bland annat när Enström snurrar på mittplan och serverar Emil Johansson. Även Galante Carlström har ett friläge men VM-guldmedaljören i Sirius mål Jarno Ihme verkar ha konserverat formen från straffläggningen och gör flera fina räddningar.

3 assist av Dan Johansson

Efter ett studiosamtal med Susanna Kallur och dansunderhållning hoppades hemmapubliken på att Falun skulle komma upp i den nivån som visats tidigare här under säsongen. Men Sirius hårt kämpande försvarsspel fortsatte i den tredje perioden och på kontring är det bortalagets Johan Eriksson som gör 0-2, assist Dan Johansson. Falun får sedan Thomas Holmgren utvisad 2 minuter för protest mot domslut och det som skiljde lagen åt de två första perioderna var effektivitet i numerärt överläge. Efter bara 11 sekunder sätter Johan Eriksson 0-3, återigen assisterad Dan Johansson.

Möjligheter i powerplay gavs även till Falun men trots 3 powerplay i den andra perioden är nollan för Ihme och Sirius intakt. Tilläggas ska även göras att Sirius Mattias Jansson missar en straff. Sirius låga och hårt jobbande försvarsspel fortsatte att störa Falun som trots stort bollövertag endast hade 8 skott på mål.

Johan Eriksson fortsätter göra mål

Sirius fortsate att stänga igen i defensiven i den tredje perioden och utökar också ledningen till 0-4 när Johan Eriksson gör sitt tredje mål i matchen. Falun samlar sig efter målen och Ihmes nolla fick stå sig i knappa 49 minuter innan Rasmus Enström från kanten prickskjuter in 1-4. Falun fortsatte att trycka på och förstafemman fick oerhört mycket tid. 2-4 görs strax därefter när Simon Palmén fint trampar in bakom mål och in i slottet. Massor av ny energi för hemmalaget och med publiken i ryggen reducerar Johannes Larsson till 3-4 och nu är det nerv i matchen. Sirius tar timeout och frågan är om de lyckas hålla tillbaka Falun.

Sirius Johan Eriksson fortsätter att skapa chanser och gör 3-5 med dryga 5 minuter kvar av matchen. Strax därefter en ny utvisning för Falun och i boxplay är Johannes Larsson sånär att reducera men det blir en stolpträff istället. Chans till reducering gav i ett nytt powerplay för Falun där de också plockar ut målvakten. Reduceringen kommer till 4-5 genom Emil Johansson med 53 sekunder kvar av matchen. Faluns tränare Thomas Brottman tar timeout efter målet.
Trots det räckte det inte och Sirius skräller och vinner borta mot Falun. Sista målet 4-6 i öppen kasse. Viktigt seger för Sirius i bottenstriden. Slutresultat 4-6.