Mullsjö AIS

Mullsjöseger mot Warberg

Mullsjös fina form fortsätter och efter kvällens seger mot Warberg med 7-6 har laget en åtta matcher utan förlust.

Mullsjö mot Warberg vilket var Warbergs nya tränare Ulf Hallstensson första match med laget och efter enbart en träning var det svår att urskilja någon Hallstensson effekt. Mullsjö sedan tidigare i god form och stärkta efter segern mot Pixbo i söndag.

Den första perioden blev målrik där Warberg får en kanonstart med mål av Robin Blåberg efter 2:58. Bara 6 sekunder senare kvitterar Mullsjö genom Joel Ingesson efter ett väl förvaltat frislag. Mullsjö är bättre laget första tio minuter av matchen och gör 2-1 när Henrik Olofsson laddar kanonen från mittplan. 3-1 är även den en fint mål där Kim Ganevik avslutar efter ett långt uppspel längs vänsterkanten som Adam Fransson sticker in i slottet. Warbergs skulle komma tillbak i den första perioden och inom loppet av en dryg minut både reducerar och kvitterar bortalaget där kvitteringsmålet är en fin aktion från Victor Ferraresi som bakom mål trampar in i slotten och lägger bollen runt och under Löfdahl i Mullsjö mål. Det var inte sista målet i perioden utan med knappa två minuter kvar i powerplay för Mullsjö gör Warbergs Daniel Gunnarsson olyckligt självmål när han ska rensa bort bollen framför mål och den istället studsar in i eget mål. 4-3 efter första 20 minuterna.

Målsnål andra period

Jämfört med den första perioden blev den andra målsnål med ett mål vardera. Först en kvittering till 4-4 av Rikard Eriksson och 13:27 in i perioden bjuder Joel Ingesson på en riktigt fin prestation till 5-4. Ingesson avancerar längs högerkanten, bryter rakt in planen och snabbt sätter bollen i taket. Mullsjö har även läge i powerplay men Per Svedin gör flera räddningar i slutet av perioden och håller kvar Warbergs i matchen.

Warberg kom ikapp

Dryga två minuter ini den tredje perioden vinner Mullsjös Isaac Rosén bollen av Filip Stenmark och serverar Kim Ganevik på bortre som gör sitt andra mål i matchen och ställning 6-4. För andra gången i matchen lossar Henrik Olofsson bössan och gör 7-4 vilket firar med gevärskyttemålgest vilket är ett resultat som stod sig långt in perioden. Dock inte utan chanser till reducering där Daniel Gunnarsson i Warbergs hade den bästa men skottet går burgaveln. Warbergs skulle också få utdelning två gånger om och 7-6 görs av Robin Blåberg som för andra matcher i rad gör två mål. Blåberg som missat flera matcher under säsongen med skadebekymmer visar att han blir viktigt om Warbergs ska klara kontrakt. Närmare än så kommer inte bortalaget utan Mullsjö tar tredje raka segern och åttonde matcher utan förlust.