Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Rutinerad back tillbaka i Sirius

Sirius förstärker truppen med rutinerade John Barck som gör comeback. - Riktigt bra kille både på och vid sidan av planen, en härförare, säger Sirius assisterande tränare Kristofer Widlundh.

Backen John Barck har en lång spelarhistorik i IK Sirius där han gjorde sin första säsong 2006/2007 och har sedan dess varit klubben trogen. Det är framförallt de defensiva kvalitéerna som utmärker Barck men säsongen 2014/2015 gjorde han även 14 mål och 7 assist. Inför den här säsongen valde Barck att avsluta sin satsning i Sirius då tiden inte riktigt fanns till. Nu gör den det och Barck gör comeback.

– Han har tränat med oss de senaste två veckorna och har bestämt sig för att göra våren med oss. Vi börjar sakta med de fyra första matcherna och sen ska vi göra en utvärdering. Hans jobb vid sidan om tar mycket tid men vi kommer hålla en öppen kommunikation. Han har sett riktigt vass ut, säger Widlundh.

Vad för typ av spelare är John Barck?

– John är ju en väldigt högrespekterad spelare i omklädningsrummet och han passar bra i den profilen som vi ville få in i dagsläget. Stor, stabil, stark som spelar enkelt och har en bra blick för spelet. Riktigt bra kille både på och vid sidan av planen, en härförare. Vi behöver få in fler röster i omklädningsrummet så detta känns bra.

Tittar ni på fler förstärkningar? 

– Vi har en hyfsat bred trupp så vi tittar mer på framtida förstärkningar i så fall än kortsiktiga för den här säsongen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar