Lindås IBK

Ung talang flyttas upp i Pixbo

Lindåsspelare Adam Dahlqvist flyttas upp i Pixbos SSL-lag med en dubbellicens föreningarna emellan.

Pixbo Wallenstam i SSL och den allsvenska klubben Lindås Waves har utfärdat två dubbellicenser. I söndags gjorde Linus Svahn som mestadels spelat i Pixbos division 1 lag sin första match i Lindås och Lindås center Adam Dahlqvist skrivs med dubbellicens med Pixbos SSL-lag.

– Vi behöver mer samarbeten mellan klubbarna i distriktet och detta utbyte av unga spelare kan förhoppningsvis gynna både föreningar och de enskilda spelarna, säger Olle Carlsson, sportchef i Pixbo i ett pressmeddelande.

Dahlqvist som i Lindås gjort 5 mål och 8 assist på de inledande 9 matcherna i allsvenskan beskrivs som en talangfull center med goda möjligheter att spela U19-VM i maj.

– Det känns oerhört spännande att få chansen att arbeta med en ung spelare av Adams kaliber. Adams bollbehandling och offensiva spelskicklighet är redan nu av allra högsta klass vill jag påstå, säger Pixbos tränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

 

*I en tidigare version av artikeln angavs det att Adam Dahlqvist skulle debutera i kvällens match mot Växjö men så verkar inte vara fallet då Dahlkvist har drabbats av en fotskada.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar