Foto: IFF
Landslag

Finland letar ny förbundskapten

Knappt två veckor efter VM-guldet till Finland meddelar Finlands Innebandyförbund att de letar efter ny förbundskapten.

Knappt två veckor efter att Finland blev världsmästare efter straffsegern mot Sverige i VM-finalen meddelar det finska Innebandyförbundet att de letar ny förbundskapten.

– Situationen har förändrats på det sättet, att vi har VM i Finland 2020. Nu vill vi titta på huvudtränare mot 2020. Vi ser inte direkt Petri, som en som kan vara en huvudtränare kommande fyra åren. Denna period ändrade våra planer, säger ordförande i finska innebandyförbundets Ismo Haaponiemi till Helsingin Sanomat.

– Vi söker en tränare som har erfarenhet nog och tillräckliga meriter och förmåga att ta unga spelare framåt. Här vill vi hålla alla dörrar öppna, säger Haaponiemi.

För nuvarande förbundskapten Petri Kettunen som varit förbundskapten sedan 2011 kom detta som en nyhet och han kan själv tänka sig en fortsättning till hemma-VM.

– Jag har inte fått information om att platsen skulle vara öppen. Det har inte funnits någon diskussion, säger Kettunen som själv kan tänka sig att fortsätta:

– Är det möjligt fortsätter jag fyra år för detta. Det har varit en intressant process och landslaget är en stigande båge, VM-guld tränare beskrivs öppet.

 


*Eventuella felaktigheter i citatöversättningen kan förekomma. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar