Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Pixboseger trots slarv

Pixbo segrade borta mot Team Thorengruppen även om laget slarvade en hel del. - Vi släpper lite för mycket och slarvar för mycket vilket gör att det blir en tajt match, säger Martin Ojaniemi.

Redan efter 21 sekunder tog Pixbo ledningen borta mot Team Thorengruppen genom Patrik Malmström som bröt in från vänsterkanten och på sin egen retur gav bortalaget bästa möjliga start. Kvitteringschans för Team Thorengruppens Adam Berglund på straff men Jon Hedlund räddade fint Berglunds snabba skott. Pixbo utökade sedan till 0-2 innan stekhete Victor Nensén reducera med sitt första av 3 mål i matchen.

Även om Pixbo gjorde 3 mål i den andra perioden så var det Team Thorengruppen som visade upp ett initiativrikt anfallsspel och hade det inte varit för Jon Hedlund i målet som räddade 18 skott i den andra perioden så hade nog ställningen varit annat än 3-5 efter två perioder. I den tredje perioden var det Johan Larsson som öppnade målskyttet för hemmalaget efter 22 sekunder men närmare än 4-5 kom aldrig Thorengruppen och slutresultatet kunde skrivas till 5-7.

Pixboseger där backen Martin Ojaniemi berömmer motståndarna längre ner i tabellen.

– De är bra hemma och vi får kriga på. Vi släpper lite för mycket och slarvar för mycket vilket gör att det blir en tajt match, säger Ojaniemi till ibnytt.se

Pixbo som med segern placerar sig på andra plats i en haltande tabell har en målskillnad på plus 7 med hela 98 insläppta mål, tredje flest i serien.

– Inget vi pratar speciellt om. Det har varit mycket slarvmål som vi släpper in. Vi bjuder på mycket mål mot vad motståndarna gör till oss. För oss räcker det att vi gör fler mål framåt så det är inget vi tänker på.

Du som varit med några år i Pixbo. Hur känns årets trupp? 
– Det känns bra men det har det också gjort under alla år jag varit i Pixbo. Vi har j ibland annat fått in Anton som är en tuff spelare och det kommer vi behöva i slutspelet. Känslan är god och vi är väl förberedde för det tuffa matchandet som kommer nu framåt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar