Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Diskbråck för Karlstads Nicklas Nilsson

Karlstads målvakt Nicklas Nilsson fick en smäll mot ryggen i bortamatchen mot Team Thorengruppen och vilades i förlustmatchen mot Växjö. Nu har skadebesked kommit och Nilsson blir borta tre till fem veckor.

Karlstads målvakt Nicklas Nilsson som vilades senast mot Växjö med ryggskada har nu genomgått magnetröntgen som visar på ett diskbråck. Nilsson blir borta tre till fem veckor.
– Domen är diskbråck, en kota som trycker mot en nerv, och det enda man kan göra i det här läget är att rehabilitera och vila. Han är redan igång och kör övningar och det beskedet vi fått är att han inte kommer kunna spela på minst tre veckor, säger sportchef Mikael Bergqvist till Värmlands Folkblad.

Det innebär att Nilsson blir borta hela januari och Karlstad nu söker efter en ersättare under skadeperioden.

– Det är så klart olyckligt, både för Nicklas och oss. Nu måste vi jobba snabbt och få in en målvakt.

Mot Växjö återfanns Mathias Johansson som reservmålvakt bakom Simon Bergström men enligt Bergqvist tittar men på andra lösningar.

– Det var en temporär lösning. Vi tittar på andra lösningar nu, som också är temporära. Vi vill hyra in en målvakt under januari. Om vi hyr en målvakt, som vi tror håller i SSL, ska han vara aktuell för spel, det är ingen som vill komma hit och bara sitta på bänken tills Nilsson är tillbaka.

I Karlstads mål i matchen mot Växjö stod Simon Bergström som trots att han gjorde en bra insats fick negativ kritik av huvudtränare Niklas Hovivuori

– Jag hoppas inte det är illa med Nicklas. Vi behöver en målvakt i januari och om han inte kan spela så måste vi hitta en ny keeper utifrån, sa Hovivuori efter matchen mot Växjö.

Mullsjö som också drabbats av målvaktsproblem efter Jonathan Larsson sjukdom plockade in lettiske landslagsmålvakten Andis Blinds under fredagen. Nu återstår att se om Karlstad hittar någon ersättare till Nilsson såhär mitt i säsongen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar