Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Växjöseger mot Warberg

Tre mål powerplay i den andra perioden efter att Warbergs Simon Bundgaard fått matchstraff blev avgörande när Växjö vann mot Warberg med 7-4. - Killarna lägger ner tid och energi i överflöd, vi har ett bra klimat och bra miljö och otroligt bra samhörighet. Det gör att vi kan vinna sådana här matcher utan att förta oss, sa Växjö tränare Niklas Nordén efter matchen.

Serieledande Växjö i en visserligen haltande tabell mot ett Warberg som fått en nystart med nya tränaren Ulf Hallstensson. Även om Hallstensson inte var på plats i Växjö så handlade mycket av försnacket för Warbergs del om den nye tränaren.

– Det har påverkat med en ny röst och ett nytt spelsystem. Nu spelar vi 2-1-2 med växelstyrning och det gör mycket. Han kommer in med mycket bra taktiska grejer, sa Warbergs Daniel Karlander till C More inför matchen.

Tillbak i Växjö sen två matcher tillbaka återfinns André Andersson och sen comebacken efter skada har det blivit poäng i varje match. Det var också Andersson som öppnade målskyttet redan efter 2:28 som höll i bollen länge och, siktade och gav hemmalaget ledningen inför de 1 193 personerna i Fortnox Arena. En annan målskytt som kommit igång efter skada, Warbergs Robin Blåberg kvitterade sedan på efter en fin genomskärare av Tom Ondrusek precis efter powerplay.

– Det var precis när de blev 5 och jag klipper till direkt. Annars tycker jag att vi gör en ganska svag period och kommer inte upp i det tempo som behövs. Vi måste göra 100% jobbet och steppa upp sista två, sa målskytten Blåberg efter första perioden.

Den andra perioden skulle handla mycket om Växjös powerplay som blev efter att Simon Bundgaard i Warberg utvisas med matchstraff och det till följd en fem minuters utvisning som Växjö förvaltade på bästa sätt. Med även Daniel Karlander i utvisningsbåset blev det tre mål för Växjö som och ställning 4-1 efter två perioder. Ett av målen av Ludwig Persson.

– Det blir lätt så när vi får en femma med oss. De blir slitna i sitt boxplay tillslut. Det har blivit min roll att stå framför mål i powerplay och jag har väl gjort en 5-6 sådana. Jag tror vi kan vara piggare i den tredje perioden och spela av det, sa Persson efter två perioder.

Även om Warberg fick en kanonstart på den tredje perioden med reducering efter bara 21 sekunder så visade lagmaskinen Växjö upp att de är oerhört svåra att vinna mot. 5-3 var det närmsta Warberg kom innan Växjö kunde göra några enkla mål på slutet och slutligen vinna med 7-4.

– Jag är väl ganska besviken på min egen insats. Jag kommer inte upp i nivå och ger det inte till killarna heller. Vi ska kunna döda matchen tidigare. Warbergs löser det fint mot oss och som tur är, är vi effektiva i powerplay. Annars har vi ett bra stäm just nu måste jag säga. Killarna lägger ner tid och energi i överflöd, vi har ett bra klimat och bra miljö och otroligt bra samhörighet. Det gör att vi kan vinna sådana här matcher utan att förta oss, summerade Växjös tränare Niklas Norden efter matchen.

 

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar