Linköping IBK

”Disciplinen viktig för vår spelidé”

Efter en svag inledningen på säsongen har Linköping kommit tillbaka i gott slag och i matchen var struktur och spelidé tydligt. - Vi jobbar mycket med det. Disciplinen är viktig för vår spelidé, säger Tobias Gustafsson.

Efter ett ryck i den tredje perioden segrade Linköping mot Karlstad. Som vanligt gjorde Tobias Gustafsson en stark insats från sin backplats.

– Vi kommer härifrån men en seger men det var en konstig match. Det saknades intensitet i första halvan av matchen och sen efter utvisningar och gruff så tände det till. Vi visar i tredje perioden när vi rycker att vi är bättre och sen gör vi det lite väl för svängande i slutet. Men vi höjer och det kändes som att varje skott gick in och då blir det tufft för Karlstad, sa Gustafsson efter matchen.

Linköping visade upp ett disciplinerat spel matchen igenom och det är något som justerats sen inledning av säsongen.

– Vi jobbar mycket med det. Disciplinen är viktigt för vår spelidé och vi ska inte bjuda på så mycket utan mer kontrollera matchbilden. Vi är ju inte helt styrda över vad vi ska göra men vi har varianter att luta oss tillbaka på och idag fungerade flera som leder till ett par mål.

Känslan är att det är en förändring mot inledningen av säsongen? 

– Vi märkte ju i början av säsongen när vi släppte lös lite mer och gick med fyra att vi inte fick ut det vi ville. Vi måste anpassa oss till det spel som gynnar oss bäst och då är det att spela säkrare, mer strukturerat eller vad man vill kalla det. Jag gillar båda delar, det är lika kul att slå diagonalare som att vara nere och täcka skott. Men skulle vi spela som Karlstad så blir vi straffade direkt, det såg vi när vi mötte de borta.

Vad skulle du säga är anledningen till att ni vinner idag? 

– Tredjeperioden helt klart. Där har vi spelare som Mattsson och Jendrisak som kliver och gör det extra bra. Jendrisak var blev ju tokig efter att hans mål blev bortdömt och jag trodde han skulle sparka sönder väggen så det var skönt att han kunde hänga dit den och stänga matchen.

Jämför med inledningen för säsongen. Vad har ni för känsla i truppen nu i andra halvan? 

– Det är klart det är en bättre känsla än i början av säsongen men det är tight. Hade vi torskat idag och kanske två matchen till så hade man kunnat vara på nedflyttning, så jämnt är det och man sneglar lite neråt. Men vi har en bra känsla då det spelmässiga sitter mer och vi gynnas av den här mer säkrare innebandyn med större marginaler. Det kommer leda till att det blir tightare matcher men jag tror det passar oss med det här spelschemat. Det är ett vinnande spel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar