Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Linköping flyttar upp U19-landslagspelare till SSL

Linköping på åttonde plats i tabellen flyttar upp Oskar Hovlund till SSL-laget. Hovlund med meriter från U19-landslaget.

Linköping förstärker truppen från de egna leden när U19 meriterade Oskar Hovlund flyttas upp från Linköping FBC i division 1 till SSL-laget

– Oskar har gjort det jättebra den här säsongen både på träningar med oss i SSL-laget och de matcher jag följt honom, så han är värd att få chansen, kommenterar Astbrant det faktum att Hovlund följer med till Warberg för morgondagens SSL-match, säger tränare Johan Asbrant till klubben hemsida.

Oskar Hovlund som är lillebror Linköpings Martin Hovlund har gjort 27 poäng under årets division 1 spel och var även med i U19 under Euro Floorball Tour i Växjö i december. Ett stort löfte för Linköping men tränare Johan Asbrant lägger ingen press.

-Nej, absolut inte utan vi skyndar långsamt och vi får se hur mycket speltid det blir för Oskar framöver. Det viktigaste nu är att han kommer in i SSL-miljön och målet är att han ska spela många år i klubben och inte sättas under för hård press och tycka det känns betungande. Men han fightas om platserna i laget som alla andra, kommenterar Astbrant.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar