Foto: Per Wiklund
Landslag

Två debutanter i VM-truppen

Den 1-4 februari spelar Sverige VM-kval. I den svenska truppen återfinns debutanterna Uppsalas Klara Molin och Linköpings Anna Wiman. - Anna har gjort det väldigt bra i Linköping, säger förbundskapten Andreas Lundmark i ett pressmeddelande.

När förbundskapten Andreas Lundmark i pressmeddelande presenterade truppen som ska ta Sverige vidare till VM fanns två debutanter i truppen. Uppsalas Klara Molin som även var uttagen till EFT men fick lämna återbud pga sjukdom och Linköpings Anna Wiman.

Lundmark kommenterar de båda spelarna:

Anna Viman
– Jag tycker att hon efter student-VM har jobbat mycket med de bitar som hon insåg att hon måste jobba med. Anna har gjort det väldigt bra i Linköping även om laget har gått tungt. Hon är mer aggressiv nu än i student-VM och är en av de smartaste spelarna vi har i landet, säger Lundmark.

Klara Molin
– Vi kommer att prova henne lite högre upp i banan än vad hon är van vid i Uppsala. Vi tror att vårt spel passar henne ännu bättre. Den aggressiva, fysiska delen kan komma i sin rätt i landslaget. Hon imponerade redan förra året som U19-landslagsspelare. Hon tar ett stort ansvar i Uppsala. Men hon är ung fortfarande och behöver skaffa sig erfarenheter nu. Hon har en stor chans att spela VM.

Saknas i truppen gör Täbys Jennifer Stålhult och Louise Wickström och Moras Therése Karlsson.

– Det är inget allvarligt, mer säkerhetsåtgärder. Även om det är lättare matcher blir det att slitsamt då vi ska genomföra flera träningspass också.

Se hela truppen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar