Foto: Leif Jirebeck
Allsvenskan

Örebro bryter med tränaren: ”Flera anledningar”

Örebro Innebandy bryter avtalet med huvudtränaren Viktor Matsenius. Enligt ordförande och sportchef Jan Ekengren ett beslut som togs tillsammans med Matsenius och framförallt beror det på att laget släppt in för många mål.

Örebro Innebandy meddelade under torsdagen att de bryter avtalet med huvudtränare Viktor Matsenius.

– Det är ett beslut som vi kom fram till i styrelsen gemensamt med Viktor att avbryta hans avtal. Det var ett gemensamt beslut och så kan det bli. Båda parter kan ha olika synpunkter och åsikter. Vi är nöjda med honom men så är det i en värld där det gäller att vinna, säger Ekengren till ibnytt.se.

Ett gemensamt beslut säger du, vem initierade till beslutet? Styrelsen?
– Det var gemensamt i samspråk som vi kom fram till det här. Det var flera anledningar som spelat in i en totalbild och vi behöver inte gå in detalj.

Vad är det som ni ser inte har fungerat som ni önskat? 

– Det är som sagt en totalbild med flera olika faktorer. Dels så bor han ju i Uppsala och pendlar och det är lite bökigt. I det spelmässiga så har vi framförallt släppt in alldeles för mycket mål för att vara helt nöjd. Det blir farligt när det blir slentriant. Stundtals har det fungerar bra men vi måste ha högra krav än att släppa in så många mål. Sen vi vi begära mer av spelarna och alla runtomkring.

Du pratar om att ni släppt in för mycket mål. Hur mycket ska ni som styrelse styra hur laget spelar. Framförallt med tanke på att ni ligger högt upp i tabellen? 

– Jag som sportchef och tidigare tränare är ju mer insatt än en generell ordförande kanske är. Det är flera som kan läsa av innebandy och vi har resonerat oss till att det här behövs.

Beslutet togs i tisdags och ni presenterade redan idag torsdag en ny tränare, Marco Juuska. Hade ni redan börjat leta tränare innan? 

– Det är klart att man har ställt lite frågor under tiden men allting har gått väldigt fort. Marco känner ju föreningen väl då han varit tränare tidigare så det blev en bra lösning.

Vad hoppas ni se för förbättring med Juuska? 

– Han behöver täta till försvarsspelet först. Sen hoppas vi att det kan ge en nytändning till spelarna och hitta nya sätt att använda spelarmaterialet. Vi har spelare som klarar av att spela på den här nivån och man kan nog göra saker rent taktiskt.

Tittar ni på att förstärka laget också?
– Inte i dagsläget.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar