Foto: Mats Ragnarsson
Allsvenskan

Rutinerat nyförvärv till Umeå City

Flera lag i allsvenskan förstärker trupperna inför avslutningen av säsongen och så även Umeå City som värvar rutinerade Rickard Berg från seriekollegan Salem. Berg med ett SM-guld med Balrog 2003/2004 på meritlistan.

Både i Allsvenskan Södra och Norra förstärker flera lag trupperna inför avslutningen och åttondeplacerade Umeå City presenterade under onsdagen ett rutinerat nyförvärv. Det är Rickard Berg som värvas till Umeå från seriekollegan Salem.

– Innebandy har jag spelat under nästan mitt hela mitt vuxna liv och den största bedriften är nog mitt SM-guld med Balrog säsongen 2003/2004, säger Berg till umeåcity.se.

Berg som tränade hela försäsongen med Team Thorengruppen fick avbryta sin satsning mot SSL med en fotskada har under den här säsongen spelat i Salem där det blivit 6 mål och 1 assist på 7 spelade matcher och beskriver sig själv som spelare såhär:

– Klinisk avslutare och en bra sniper helt enkelt. Jag är otroligt taggad att få börja träna och hjälpa mitt nya lag. Har blivit enormt bra mottagen så det känns jäkligt bra. Är en allround spelare med hyfsat bra spelsinne. Brukar spela som bäst när jag blir irriterad. har alltid egna uppsatta mål och för spel i allsvenskan bör jag två till tre poäng i varje match framöver.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar