Foto: Magnus Andersson
IBK Dalen

Dalen-legend gör comeback

IBK Dalen presenterar ett riktigt meriterat nyförvärv i Alexander Bodén. Bodén som la av efter förra säsongen efter problem med en hälsena är redo för spel, förmodligen redan på söndag mot Växjö.

IBK Dalen presenterar ett riktigt rutinerat nyförvärv då Dalenprofilen Alexander Bodén nu gör comeback i SSL-laget. Bodén som i stort sett tillhört Dalen hela sin karriär har en lång meritlista med spel i SSL och i landslaget.

– Han är ju en Dalenlegend. Har varit med i landslaget och gjort mycket gott för Dalen genom åren. Han var en viktigt spelare i fjol men hade lite problem med en hälsena. Efter det har det gått bra med rehab och träning och han har spelat i division 2 men är nu redo för SSL igen. Han känner att han var sugen och redo att tävla igen, säger IBK Dalens Urban Karlsson.

För Dalen placerar sig på åttonde plats i tabellen med 29 inspelade poäng är det såklart ett välkommet tillskott.

– Han är ju en hårt arbetande rightforward som verkligen vet vart målet är beläget och kan göra både mål och assist. En klasspelare helt klart.

Bodén spelar sista matchen med IBK Umeå ikväll fredag och förväntas vara spelklar i söndagens hemmamatch mot Växjö IBK. En viktigt match för Dalen då det är oerhört jämnt kring slutspelsstrecket.

– Vi hade hoppas på några fler poäng och något placering högre. Men det är bara att gasa på och göra en bra avslutning på serien som möjligt, avslutar Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar