Foto: Per Wiklund
Landslag

Mycket anfallspel väntar i VM-kvalet

Den 1-4 februari väntar VM-kval för damlandslaget. Ett kval och läger som kommer innehålla väldigt mycket anfallsspel i både matcher mot enkelt motstånd och under träningarna. - Vi vill jobba in vårt tänkt som ett ryggmärgsbeteende hos spelarna och då blir träningarna viktiga, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

När truppen till VM-kvalet släpptes tidigare i veckan kommenterade förbundskapten Andreas Lundmark i pressmeddelande en skillnad från truppen i kvalet 2015 då större delen av truppen bestod av spelare om vanligtvis inte blir uttagna i landslaget.

– Det var rätt där och då. Vi ville testa och bygga för några år framåt och skapa relationer. Och det är ju faktiskt några i den här truppen som var med där också. Nu känns det som att det är ännu mer fokus på VM. Då vill vi ta chansen att ta vara på varje läger, sa Lundmark i pressmeddelandet.

Vad är det framförallt ni vill ta chansen på?
– Där och då kändes det andra upplägget rätt vilket föll väl ut. Vi var relativt nya och vi ville ha en större spridning. Nu är tänket annorlunda och vi vill ta tillvara på varje tillfälle att jobba med laget och detaljer i spelet.

Sverige kommer under VM-kvalet den 1-4 februari i Madrid möta Slovenien, Danmark, Norge och Frankrike. Enkelt motstånd där Sverige bör vinna med marginal. Förutom de fyra matcherna kommer Sverige också träna flera gånger under lägret.

– Vi har mycket träningar därnere vilka blir väldigt centrala också och inte bara matcherna. Träningarna är för oss minst lika viktiga. Där har vi mer tempo än vad vi kommer ha i matcherna som vi kan jobba med. Vi vet att det till största del kommer bli anfallsspel i matcherna och där finns det flera detaljer vi ska jobba med.

Det kommer som du säger bli mycket anfallspel i matcherna. Är det något du kommer anpassa träningarna efter? 

– Det gör vi. Vi kommer ju spela mycket anfallsspel och då också träna. I höstat var det mycket försvarsspel med detta lägret blir mer anfallsinriktat med detaljer som uppspel och liknande. Vi vill jobba in vårt tänkt som ett ryggmärgsbeteende hos spelarna och då blir träningarna viktiga.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar