Linköping IBK

Jämn match när Linköping vann

Det blev en jämn match när förra säsongen SM-finalister möttes inför 1020 åskådare i IFU Arena. Efter förlust både i SM-finalen och i första mötet den här säsongen var det nu Linköpings tur att vinna. Slutresultat 4-5.

Storvreta mot Linköping, en repris på SM-finalen 2016 och i den första matchen när lagen möttes under säsongen vann Storvreta i förlängning med 4-5. Storvreta som inte spelat match sen den tredje januari var taggade på match.

– Känns läckert det här. Det är kul att få lira häftiga matcher och nu har vi tränat jättemycket och är sunna på att in och lira, sa Storvretas tränaren Stefan Forsman innan matchen.

3 skott på mål av Storvreta

Debut i Storvreta gjorde Christoffer Johansson som gick in i andrafemman från start. Det var också Storvreta som inledda matchen med mest boll mot ett ett fortsatt disciplinerat Linköping. Det dröjde till den åttonde minuten innan matchens första farliga chans kom och det var Linköping som träffade stolpen. Två taktiskt skickliga lag som inte vill bjuda på något och också vet vad som komma skall från motståndarna. 0-1 Linköpings är ett väl genomfört uppspel där bollen droppas och spelas upp på vänsterkanten till Gustav Fritzell som hittar in till Martin Karlsson i mitten som klipper direkt. Linköping utökar även ledningen till 0-2 i den första periodens slutsekund. Ett mål dom precis hinner in i nät innan 20:00 står på klockan. Noterbart, endast 3 skott på mål av Storvreta i den första perioden

Mål i första bytet

Linköping fortsatte utöka ledningen och det redan i det första bytet när Martin Karlsson gör sitt andra mål i matchen. En aktiv Stefan Forsman i Storvretas bås fick igång sitt hemmalag och den andra perioden och reducering görs av Robin Nilsberth som fyller på längs vänsterkanten. Storvreta ändrar också om i femmorna och matcher två femmor där Paulsson tar plats bredvid Sjögren i andrafemman samtidigt som laget pressar högre. En press som ger resultat när Linköping tappar boll i uppspelet och Jesper Berggren trampar runt, lurar ner Henrik Qvist och 2-3.

Är det något man inte ska ge Linköping så är det chans att spela i numerärt överläge. När Nilberth utvisning för fasthållning tar det bara 25 sekunder innan Martin Hovlund gör 2-4. Stenberg sticker emellan och gör 3-4 innan nästa powerplay väntar och då är det Tobias Gustafsson som med ett skott längs marken återigen ger Linköping ett tvåmålsunderläge. 3-5 efter två perioder.

Storvreta pressade

Båda lagen gör justeringen i femmorna inför den tredje perioden. I Storvreta går Winroth in som center i andrafemman och i Linköping sätts Karlsson ihop med Jendrisak och Mattsson samtidigt som laget går ner på två femmor. Tempot höjs i den tredje perioden och en ny reducering görs av Storvreta när Berggren tappar ut skottet och Andersson nyper direkt. Storvreta får chansen i powerplay utan resultat och 4-5 fortsätter stå sig. Storvreta pressar på och Linköping sjunker längre och längre ner i egen zon. Närmast kommer Nilsberth med ett stolpskott.

Slutresultat 4-5 och Linköping klättrar förbi Storvreta i tabellen upp på 33 poäng med två matcher mer spelade.