Foto: Per Wiklund
Landslag

”Representerar en VM-trupp”

Ett annorlunda tänkt i den uttagna truppen än till VM-kvalet 2015. Nu är det bortsett från några spelare med skador en trupp som är det bästa. - Det är en trupp som just nu, bortsett från skadorna representerar en VM-trupp, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

När den svenska truppen till VM-kvalet togs ut i veckan innehöll den de två debutanterna Anna Wiman och Klara Molin. Det saknades också flera rutinerade spelare som var med senast under Euro Floorball Tour. Jennifer Stålhult, Louise Wickström och Therése Karlsson är inte med för rehabilitering av skador. Även Adina Augustsson och Linn Lundström saknades jämför med den senaste truppen.

– Adina är också hemma och kör rehab. Hon har problem med en fot men hon är med i 30-truppen som har tagits ut så hon är med som reserv.

– Med Linn är det lite annorlunda. Vi känner att vi har bra koll på vad Linn kan och vet hur viktig hon är för vårt anfallspel. Sen är det inte helt hundra om Linn ska spela nästa år och vi ville ju ta upp en tilltänkt VM-trupp. Men hon är med som reserv och helt klart med i diskussionen. Detta lägret blir ju också mer fokus anfallspel jämför med senast då det var mer fokus på försvarsspel och då är det andra som behöver det mer än Linn.

Sara Hjorting är inte uttagen. Hur har ni resonemang kring målvaktspositionen? 
– För Saras del är det också rehab. Hon har lite problem innan och efter match och ett läger blir intensivt som målvakt. Då kände både vi och Sara att rehab var viktigare och det kommer ju ett slutspel för Pixbo. Vi hade en diskussion tillsammans och hon är ju kvar i diskussionen framåt. Beverly får chansen istället här.

Upplägget för detta VM-kvalet är annorlunda än 2015. Hur ser du truppen, är det en VM-trupp? 

– Det är en trupp som just nu, bortsett från skadorna representerar en VM-trupp.

 

Truppen:

Målvakter

Emelie Frisk, Täby FC IBK
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Sofie Andersson, IKSU
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Josefina Eiremo, IKSU
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Sofia Joelsson, IKSU
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, FBC Uppsala
Frida Norström, IKSU
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Elin Reinestrand, KAIS Mora IF
Iza Rydfjäll, IKSU
Sara Steen, Endre IF
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Anna Wiman, Linköping IBK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar