Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Nära men inte mer för Karlstad

Karlstad störde serieledande Falun och jagade kvittering i slutet av matchen när Faluns Rasmus Enström satte spiken i kistan till 5-7. En hedersam förlust men inga poäng till Värmlandslaget. – Vi måste börja ta poäng, det är vad det handlar om, säger Adam Collin till Värmlands Folkblad.

Serieledande Falun kom under onsdagen på besök Colorama Arena i Karlstad för match elfteplacerare Karlstad inför 930 åskådare, vilket är ett par hundra över publiksnittet. Det blev en målmässigt jämn match lagen emellan som följdes åt i målprotokollet. Efter ett rycka Falun i den tredje perioden kom Karlstad tillbaka och när Sebastian Degeryd gjorde 5-6 med med knappt sex minuter kvar av matchen tändes hoppet igen för hemmalaget. Trots flera lägen i spel 6 mot 5 blev det inget mål och istället kunde Rasmus Enström göra 5-7 i öppet mål.

– Vi gör en riktigt bra match och förtjänar poäng, men tyvärr vi gör för många individuella misstag och där tappar vi matchen. Jag tror Falun kände sig obekväma och att vi var heta i matchen, men det gick inte vägen. Ändå tycker jag vi ska ta med oss mycket från matchen,  sa tränare Niklas Hovivuori till Värmlands Folkblad efter matchen.

En av flera positiva delar att ta med sig för Karlstad var kedjan med Adam Colling, Kevin Björkström och Anton Vestlund som producerade.

– Det funkar på bra, trots att vi inte tränat med varandra i fem mot fem-spel. Men han och Anton (Vestlund) är så pass skickliga spelare. Det är bara att köra, sa Adam Collin efter matchen.

Colling som precis som senast mot Helsingborg fortsätter leverera poäng stod för 1+3, vilket inte räckte för poäng denna match.

– Det är surt, så jäkla tråkigt. Falun har mer boll än oss, men vi skapar lägen för att vinna. Kan vi fortsätta på det här, så kommer vi plocka poäng. Det är jag övertygad om.

Ny chans för Karlstad att ta viktiga poäng på söndag då de tar emot Mullsjö.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar