Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Sjukdoms- & skadekris i Karlstad

Förutsättningarna för Karlstad inför söndagens match mot Mullsjö hade kunnat vara bättre. – Som det ser ut nu har vi åtta spelare borta, säger Niklas Hovivuori.

Det är jämnt i kampen om nytt kontrakt i SSL herr och förutsättningarna för Karlstad hade kunnat vara bättre inför söndagens hemmamatch mot Mullsjö. Hela åtta spelare saknas i nuläget. Två av dessa är Tom Colling och Johan Kapple som har skadebekymmer.

– Det är väldigt mycket dag till dag på båda och handlar helt enkelt om smärta och svullnad. Det här är två skador som troligtvis kommer finnas kvar hela säsongen, det handlar om att prioritera våra tillfällen. Har vi tur så kan de känna sig fram på värmningen inför söndagens match, säger Niklas Hovivuori till Värmlands Folkblad.

Förutom ovan nämnde spelare saknas även målvakten Nicklas Nilsson och flera spelare som är sjuka.

– Degeryd ligger hemma i feber, Hulkkonen skadade ankeln på träningen igår, Christian Persson ligger hemma och är sjuk, Kevin Björkström har blivit krasslig och det samma gäller Erik Nilsson Allansson. Du hör själv, det är ingen jätterolig lista att höra.

Flera spelare borta och Karlstad har inte möjlighet att plocka in spelare med dubbellicens då den kvoten är full.

– Vi kan inte plocka in fler spelare. Vi får helt enkelt hoppas att några frisknar till så vi kan få till två femmor, säger han.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar