IK Sirius IBK

Derbyseger för Sirius

Andra Uppsaladerbyt i IFU Arena lockade 2363 åskådare och det var Sirius som tack vare en bra start på matchen tog tre poäng. - Klart att det var jätteskönt. Viktiga poäng framförallt, men också revansch efter vårt första möte, säger Dan Johansson.

Sirius fick en riktigt bra start på derbyt mot Storvreta då laget efter mål av Johansson, Eriksson och Drews skaffade sig en 3-0 ledning efter dryga fem minuter. Det första målet av Johansson i ett powerplay efter att Storvretas assisterande tränare Hannes Öhman utvisats två minuter för protest mot domslut. Timeout för Storvreta som höjde sig något och 13:20 gjorde 17-åriga Michael Jansson sitt första SSL-mål.

Andra perioden blev jämnare och det var en annan Jansson, nämligen Sirius Mattias Jansson som gjorde periodens sista mål till 5-2 vilket var riktigt snyggt. Jansson som återigen gjorde en mycket bra match.

– Vi kontrade bra och var väldigt effektiva, då blir det bra. Jag tycker att vi vinner rättvist, vi var bättre under hela matchen. Vi förtjänade den här segern, sa Jansson till 24Uppsala.se efter matchen.

Det blev seger med 5-4 och derby-revansch för Sirius även om Storvreta var sånär att komma ikapp i en dramatisk avslutning inför 2363 åskådare som bjöd på derbykänsla.

– Härlig stämning. Bättre än i första derbyt tycker jag, men det kan bero på att vi hade hemmamatch. På något sätt har vi fått ett bra självförtroende, och vi har en väldigt bra form. Ändå tycker jag att vi bränner otroligt mycket öppna lägen där vi borde ha gjort mål.  Men segern var skön, viktiga poäng och derby och allt. Det var häftigt, sa Sirius lagkapten Dan Johansson.