Höllvikens IBF

Backskott visade vägen för Linköping

Linköpings backar fortsätter att producera mål. I onsdagens seger mot Höllviken gjordes fyra av åtta mål av lagets backar.

Linköping fortsätter att klättra i tabellen efter onsdagens 8-4 seger mot Höllviken. Matchen inleddes i ett lägre tempo där Linköpings Jesper Johansson från backplats dundrade 0-1 efter 10:36. Svaret från Höllviken kom bara 23 senare av Johannes Wilhemsson. Linköping skulle innan periods alt återta ledning och det var på nytt ett backskott, denna gång av Tobias Gustafsson.

-Det är en styrka att vi leder efter första då vi komemr ut med för låg energinivå, säger Jesper Johansson till Linköping IBKs hemsida.

Andra perioden tog Linköping över mer och formationen med Felix Lanver, Joel Dagman och Milan Tomasik visar upp fina kombinationer och gör två mål. Det tredje målet i andra perioden är på nytt ett backskott, det av Martin Hovlund.

-I andra kommer vi ut med mer hunger och avgör i princip matchen här.

Höllviken som verkligen är i behov av poäng i botten av tabellen var i tredje perioden på väg ikapp efter två mål av Pontus Karlson. Närmare än 4-6 kom dock aldrig Höllviken. Matchen avlutas med ett nytt backmål då Gustafsson blir tvåmålskytt och fastställer slutresultatet 4-8 med 45 sekunder kvar.

-Vi blir lite passiva i början av tredje och bjuder in Höllviken. Starkt av oss att kunna växla upp efter att Höllviken jagat och att vi lyckas gå ifrån igen.

Fyra mål av Linköpings backar som fortsätter att producera framåt.

-Vi hade inte pratat om att skjuta extra mycket bakifrån just idag. Men vi har skottglada backar och ges chansen tar vi den.