Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Urladdning av Storvreta

Helsingborg fick sota för Storvretas derbyförlust som verkligen visade kvalitet när de vann med 9-2. - Vi sätter försvarsspelet, jobbar hårt och följer direktiven, säger Storvretas Joel Kanebjörk.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
FC Helsingborg
2 - 9(0-2, 0-2, 2-5)
Storvreta IBK

Hemmastarka Helsingborg hade inget att sätta emot ett Storvreta som visade upp ett kreativt och fartfyllt anfallspel i kombination med ett väl spelande försvarsspel i hög energi.

– Senaste veckorna så har vi sagt bra saker till varandra och försökt stolpa upp en rad saker att förhålla oss till såsom grundläggande grejer som skapar trygghet. Vi sätter försvarsspelet, jobbar hårt och följer direktiven. Vi har boostat upp energin och det tycker jag märks, säger Joel Kanebjörk.

Ett försvarspel som verkligen satte stopp och då det inte var förrän 11:34 in i den tredje perioden som Helsingborg gjorde sitt första mål vilket innebar 1-6. Storvreta trummade både och slutresultatet skrevs till en storseger för Storvreta med 9-2.

– Det kommer offensivt eftersom vi har så pass bra spelare och lag. Med boll finns det jättefin kvalitet och sätter vi försvarsspelet så kommer det framåt. Vi får också mycket energi av ett bra försvarsspel och idag visade även Helsingborg att de ville backa hem och då får vi mycket ytor.

Joel Kanebjörk som gjorde sin tredje match i Storvreta efter övergången från AIK gjorde två mål vilket innebar en dubblering av målskörden den här säsongen.

– Nu som center får jag utgå från mitten och då kommer lite fler av de lägena som det blir mål på idag. Sen har jag en bra känsla och fin form också. Men det är ingen större avstickare rollen mot tidigare och finns läget så attackerar jag.

I en tidigare intervju med Joel Kanebjörk, då om landslaget pratade Joel mycket om sin roll som pådrivare. En roll som även finns nu i Storvreta.

– Det är väl delvis därför de ville få in mig i laget. Vi måste hitta formationer som tar ansvar för sitt, mecka med grundbitar och hjälpa laget så mycket som möjligt. Den rollen har jag även här.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar