Allsvenskan

Kalmarsund signar SSL-rutin

FBC Kalmarsund som i helgen vann mot serieledande Jönköping i Allsvenskan Södra signar forward med gott om SSL-rutin. - Han är ett tillskott för alla sorters lag, säger tränare Adam Kallenberg.

Det var på gång redan inför den här säsongen. Till och med så nära att Kevin Lundgren spelade ett par träningsmatcher med FBC Kalmarsund. I helgens match mot Jönköping fanns Kevin Lundgren på läktaren  och nu har den tidigare Mullsjöforwarden signats av Allsvenska Södra serietvåan FBC Kalmarsund.

– Vi har haft en dialog tidigare och nu skriver vi över honom som en backup. Det känns skönt att ha tillgång till honom om vi skulle åka på skador, säger FBC:s tränare Adam Kallenberg till 24kalmar.se

Kevin Lundgren med förflutet senast i Mullsjö AIS i SSL gjorde förra säsongen 14 poäng och säsongen 2014/2015 blev det 17 mål och 11 assist. Hur mycket Lundgren som även är god vän med Kalmarsunds stjärna Kim Nilsson sedan tiden i AIK kommer att spela och medverka är inte bestämt i nuläget men klart är att han inte kommer träna med laget utan sköta sin träning i Jönköping.

– Det är fortfarande ganska nytt, jag pratade med honom senast igår, och vi ska väl försöka lägga upp någon sorts plan. Vi är väldigt intresserade av honom till nästa säsong också. Man kan använda honom på alla positioner och han är ett tillskott i alla lag. Han har mycket rutin och väldig bredd i sitt spel, avslutar Kallenberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar