Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Derbyvinst för Dalen: ”Han är sjuk den där norrmannen”

Umeåderby Dalen mot Team Thorengruppen blev en match helt utan derbykänsla där lagkapten Ketil Kronberg på nytt klev fram. - Han är sjuk den där norrmannen, han är alltid där när det ska avgöras, säger Mattias Ljunggren.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
4 - 3(0-1, 2-1, 1-1, 1-0)
Team Thorengruppen SK

Umeåderbyt mellan Dalen och Team Thorengruppen fick aldrig någon derbykänsla.

– Det var en ganska trevande match utan riktig derbyfeeling om man ska vara ärlig, inga närkamper och ingen riktigt bra match, säger Dalen Mattias Ljunggren.

Derbykänslan uteblev och den första perioden blev avvaktande inför de 2249 åskådare i Umeå Energi arena. Team Thorengruppen tog ledningen och målet tillskrevs Tobias Bergfors, även om det var svårt att veta, till och med för målskytten själv.

– Första perioden är lite fördel för dem. Sen i andra kommer vi ut starkare men så avlastar Thorengruppen bättre igen.

Dalen höjde sig i den andra perioden och vid 18:41 gör Mattias Ljunggren 2-2.

– Det var viktigt för oss att få det målet. Annars hade vi behövt jaga direkt. Istället fick vi lite lugn och ro i alla fall.

TTGs Tobias Bergfors blev tvåmålskytt och det säg länge ut som att derbyvinsten skulle bli till Team Thorengruppen. Dalens lagkapten Ketil Kronberg såg dock till att matchen skulle gå till förlängning efter kvittering med 21 sekunder kvar.

– Han är sjuk den där norrmannen, han är alltid där när det ska avgöras. Det var ett fint avslut dessutom.

I förlängningen är det på nytt Kronberg som startar en spelvändning, spelar fram till Jonas Svahn som prickar Thorengruppenspelare till 4-3 och extrapoängen till Dalen som totalt har 36 poäng i den mycket jämna kampen om slutspelsplats.

– Jag har en bra känsla i laget. Vi var inblandade här även förra säsongen och hamnade på en femteplats. Nu är det bara att ta match för match och varje poäng är otroligt viktig. Vi måste få igång lite mer målskytte tror jag. Vi vet att vi är starka bakåt en måste få igång fler spelare som gör mål framåt.

För Mattias Ljunggren är situationen i år något annorlunda. Ljunggren som kom tillbaka i höstas efter sin fotskada spelar, men har åkommor sen skadan som stör.

– Foten är inga problem, men jag har bekymmer med ljumskar och baksida. Vi har bestämt med tränare och sjukgymnast att jag i stort sett bara spelar matcher och kör rehab.  Det har blivit dealen, annars hade jag behövt vara borta och rehaba en månad. Det blir lite annorlunda den här säsongen men så får det bli. Det går mycket upp och ner men idag kändes det bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar