Landslag

Ny svensk seger i VM-kvalet

25-0 mot Slovenien igår och idag torsdag vann Sverige en ny planenlig seger i VM-kvalet när Danmark besegrades med 22-1.
Serie: VM-kval. Matchstart: 10:00
Danmark
1 - 22(0-11, 0-8, 1-3)
Sverige

Sverige fortsätter att vara överlägsna i VM-kvalet i Madrid. Igår vann Sverige över Slovenien med 25-0 och även i torsdagens match mot Danmark gjordes över 20 mål.

Sverige inledde målskyttet i den tredje minuten och gjorde totalt 11 mål i den första perioden. 9-0 gjordes av Anna Wiman vilket var hennes första mål i a-landslaget.

Se Anna Wimans första a-landslagsmål här

– Vi skulle gå ut hundra procent från start och göra något bra av den här matchen. Det tycker jag faktiskt att vi gjorde i den första perioden. Vi hade bra fart på boll och fötter och gjorde många fina mål, säger Anna Wijk i ett pressmeddelande.

Sverige som spelar ett offensivt försvarspel fortsatte i den andra perioden att ha fullt tryck mot det danska målet och gick ifrån till ledning 19-0. Stor skillnad jämför mot matchen mot Slovenien var att Danmark, framförallt ledda av Malmö FBCs spelaren Cecilia Di Nardo även skapade några chanser framåt i den andra perioden och Beverly Smedjenäs fick göra fyra räddningar.

– Matcherna blir ett slags träning, det gäller att ta vara på varje minut. Alla minuter är viktiga för att förbereda sig inför VM, säger Wijk.

Den tredje perioden blev målmässigt jämnare och slutresultatet skrevs till seger för Sverige med 22-1.