Foto: Amir Chehrehnegar
Landslag

”Minut 20 till 30 tar vi med oss”

Finnkampen för U19 herrarna inleddes med förlust mot Finland som var klart bättre. - Vi gör inte det vi ska göra och det vi har kommit överens om, säger förbundskapten Markus Puskala.
Serie: Finnkampen. Matchstart: 16:00
Sverige U19 Herr
4 - 8(0-1, 2-3, 2-4)
Finland U19 Herr

I maj spelas VM för de svenska U19 herrarna och idag möttes Sverige och Finland i den första av två matcher under Finnkampen. En viktig förberedelse inför VM.

Finland inledde matchen med mål redan efter 49 sekunder i en förstaperioden som inte bjöd på speciellt många målchanser.

– Förstaperioden är sömnig. Framförallt från våran del och det står ju bara 0-1. Vi är inte riktigt inne i matchen, säger förbundskapten Markus Puskala till ibnytt.se

Den andra perioden bjöd på mer fartfyllt innebandy och denna period var det Sverige som skulle göra ett tidigt mål när Kalle Bylynd kvitterar efter 57 sekunder. Sverige var spelmässigt bättre här och efter ett insläppt mål i boxplay kvitterar Oskar Hovlund efter halva matchen.

– Fram till matchminut 30 tycker jag att vi gör det bra. Vi är med i matchen och släpper bara mål när de hade sitt PP. Andra halvan börjar vi slarva lite grann och då straffar de oss. Vi gör inte det vi ska göra och det kommit överens om. Framförallt är det när vi själva har bollen, då vi inte är tillräckligt noggranna och ödmjuka.

Finland som återtog ledningen till 4-2 efter två perioder går sedan iväg till ledning 6-2 åtta minuter in i tredje. En ledning som till slut blir till finsk seger med 8-4. Även om Puskala inte var nöjd så fanns det några positiva delar att ta med sig från matchen.

– Vi kan först och främst ta med oss matchminut 20-30. Den delen är ändå godkänd. Sen har vi även en del fina spelvändningar och några bra kombinationer. Det vi måste förbättra är att bli mer noggranna när vi har bollen, framförallt i egen zon.

Den svenska tredjefemman med Oskar Hovlund, Filip Kalentun, Filip Björk, Kevin Haglund och Filip Wiklund var klart bästa femma i Sverige.

– De gjorde det bra redan i Växjö. De var jätteduktiga idag och spelar 2-2 i matchen. 2-2 målet är är väldigt fint och är just en sån kasse som vi pratar om att vi vill göra.

För Sverige som förutom matcherna även tränat fyra gånger är Finnkampen en viktig förberedelse inför VM.

– Bitvis sitter de grejerna vi tränat på. Vi har fortfarande en del kvar såklart men blivit bättre på att flytta bollen och vända spelet. Vi har också några gånger där vi skapar längre perioden i anfallszon och killarna har tagit flera bra kliv redan.

Se målen och straffläggningen från matchen

Imorgon söndag finns chans till revansch, matchstart 14:00.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar