Landslag

U19 Damerna inledde med seger

Finnkampen för U19 spelas i Skellefteå i ett dubbelmöte och i den första matchen vann de svenska U19 damerna med 4-2. - Det var mycket som var bättre idag än i EFT, säger Josefin Wålinder.
Serie: Finnkampen. Matchstart: 13:00
Sverige U19 Dam
4 - 2(1-0, 1-0, 2-2)
Finland U19 Dam

Sverige gjorde matchen första mål i Finnkampen redan efter 1:17 i en omställning när Josefin Wålinder driver upp bollen och i sidled assisterar till Tova Eriksson som ger Sverige en perfekt start på matchen. Sverige är klart bättre i den första perioden och även första fem minuterna i andra skapar Sverige tryck. Efter det börjar Finland jobba sig in i matchen mer och mer. Det är dock Sverige som utökar till 2-0 efter att ha pressat högt och Gabriella Sandberg vunnit boll och spelat fram till Ellen Svensson.

– I andra var det kanske en liten dipp men vi kom tillbaka i tredje tyckte jag. Finskorna är bra och vi slarvade lite ibland och släppte några returer. Överlag tycker jag ändå vi gjorde bra ifrån oss, säger Josefin Wålinder till innebandy.se.

I mitten av tredje perioden hade Finland på nytt en bra perioden och reducerade till 3-2. Josefin Wålinder som gjorde en mycket bra match skulle avsluta målskyttet i matchen genom att göra 4-2 med dryga fyra minuter kvar.

– Det var en spelvändning och de tog Felicia på bortre så jag kunde bara trampa in där.

Sverige vann alltså både matchen och även den efterföljande straffturneringen i den första av två matcher i Finnkampen.

– Det var mycket som var bättre idag än i EFT. Vi var liksom med och hade bättre bolltempo.

Ny match imorgon söndag mot Finland, matchstart 11:00.