Landslag

Historiskt målrekord avslutade VM-kvalet

Det blev målfest och ett nytt målrekord när Sverige avslutade VM-kvalet. Segern med 36-0 innebar att det 20 år gamla målrekordet slogs. - Det var en äkta glädje när vi gör det där 33:e målet, sa lagkapten Josefina Eiremo efter matchen.
Serie: VM-kval Dam. Matchstart: 16:00
Frankrike
0 - 36(0-8, 0-13, 0-15)
Sverige

Sveriges väg till VM genom VM-kvalet blev den totala överlägsenhet som som alla trodde på förhand. 25-0 i första matchen mot Slovenien följdes upp med 22-1 mot Danmark, 13-0 mot Norge och avslutades med 36-0 vinst mot Frankrike.

Matchen mot Frankrike inleddes med 8 mål i den första perioden, 13 mål i den andra och avslutades med hela 15 mål i den tredje perioden varav 9 mål bara de sista 2,5 minuterna. Ett resultat som innebar att det 20 år gamla rekordet från matchen mot Österrike som slutade 32-0 slogs. Nio av Sveriges mål gjordes av Emelie Wibron.

– Jag sköt ganska mycket idag. Vi gick ett himla go på slutet när vi försökte slå målrekordet från tidigare matcher och vi var ju några mål ifrån när det bara var några minuter kvar så det var tur att det rann iväg på slutet, sa Emelie Wibron till Svensk Innebandys facebook efter matchen och fortsätter:

– Det var kul att se vilken skillnad det blir när vi verkligen gå mot att göra mål på slutet.

Sverige som är totalt överlägsna i detta VM-kval med en sammanlagd målskillnad på 92-1 på fyra matcher har fått fokusera på andra saker.

– Vi har lagt lite fokus på individuella grejer som vi haft och jobba på var och en under veckan. För mig det har jag kunnat tänka på det under matchen och jag tror de flesta andra haft samma känsla och då har vi kunnat tränat på det.

Segern som blev historisk var också sista matchen av VM-kvalet i Madrid. Den 1-9 december avgörs VM i Slovakien.

Se alla mål från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar